Dan BezVeze

“Čitajmo zajedno – čitajmo naglas: zaboravljene knjige”
8. svibnja 2023.
KEMIČARI I FIZIČARI NA RADIONICI HIŠE EKSPERIMENTOV NA STE(A)M FESTIVALU ZNANOSTI U ČAKOVCU
12. svibnja 2023.

OŠ Sveti Martin na Muri uključila se u projekt Dan BezVeze. Dan BezVeze je autorski projekt Mirene Maljković, učiteljice informatike-mentorice u Osnovnoj školi Rapska u Zagrebu. „Cilj projekta je kod učenika, ali i svih drugih sudionika, osvijestiti nepovoljan utjecaj prekomjerne i nepromišljene uporabe tehnologije na duševno i tjelesno zdravlje te na socijalne i komunikacijske vještine. Naravno, namjera nije tehnologiju prikazati u negativnom svjetlu. Naprotiv, tehnološki napredak mnoge nam je stvari učinio dostupnijima. Važno je razlučiti kada su nam pametni telefoni, računala i slični uređaji saveznici, a kada postajemo njihovi robovi. Stoga je naglasak na aktivnostima koje od učenika zahtijevaju što više kretanja i potiču ih na druženje i zajedništvo.“ ističe autorica projekta.

  1. travnja 2023. u sklopu integracijskog projektnog „Tradicijskog dana“ naši su učenici, učitelji, djelatnici, suradnici i roditelji proveli aktivan i nadasve zanimljiv Dan BezVeze. Plesali smo, pjevali, pekli kolače, izrađivali glinene posude, bavili se međimurskim rječnikom, igrali tradicionalne igre, oblačili se u Rimljane i međimursku narodnu nošnju, svirali razne instrumente (violina, harmonika, kontrabas, gitara, cimbal), izrađivali Sejnovog deda od slame.Učenici razredne nastave uživali su u šetnji do Mure, obilasku mlina i skele te poučne staze, posjetili multimedijalnu zbriku Jen dan v živleju mlinara Franca Žalara, te igrali tradicionalne dječje igre, dok se dio učenika s učiteljicama uputio u posjet gradskoj knjižnici u Murskom Središću.

Učenici su bili oduševljeni i željno očekuju još jedan sličan dan.

Valentina Bogdan

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti