DONACIJA TOPLICA SVETI MARTIN UČENIČKOJ ZADRUZI TINČEK

POPIS DOPUNSKIH (DRUGIH) OBRAZOVNIH MATERIJALA (radne bilježnice, zbirke zadataka, nastavni listići, mape i sl.) – nabavljaju roditelji
26. lipnja 2024.
5. razredi posjetili Geotehnički fakultet u Varaždinu i sudjelovali na STEM radionicama
27. lipnja 2024.

DONACIJA TOPLICA SVETI MARTIN UČENIČKOJ ZADRUZI TINČEK

Toplice Sveti Martin donirale su UZ Tinček ekološki izrađene svijeće te je dogovorena daljnja suradnja naredne školske godine na nekoliko aktivnosti. U nastavku prenosimo priopćenje iz Toplica:

“Uoči Dana planete Zemlje, 20.04.2024. Turistička zajednica Međimurske županije organizirala je volonterski doprinos za održivo Međimurje i naš planet. Riječ je o ekološki prihvatljivijem dolasku zajedničkim „cugom“ iz Zagreba te sudjelovanjem u nizu zelenih akcija, kao i istraživanju najzelenijeg dijela Hrvatske. Uz tradicionalnu popevku i međimurski doručak u vlaku, svim volonterima na ovom putovanju vrijeme je zaista brzo prošlo. Nakon dolaska u Međimurje, volonteri su odvedeni na različite lokacije, a jedna od njih bile su upravo Terme Sveti Martin. Kao dokaz svoje predanosti brizi za okoliš, Terme su volonterima za ovaj događaj predstavile svoju jedinstvenu radionicu izrade svijeća od otpadnih ulja iz kuhinja i tako i na ovom koraku pokazale kako se u ovom resortu pridaje posebna pažnja recikliranju. Ove svijeće nisu samo simbol održivosti, već i opipljiv primjer predanosti resorta ekološki prihvatljivim praksama.

Ono po čemu se ove svijeće ističu je njihov sastav: izrađene su od otpadnih ulja prikupljenih iz kuhinja, pretvorene u svijeće pomoću sojinog voska i namirisane ekološkim eteričnim uljima. Ovaj inovativni pristup ne samo da je prenamjena otpadnog ulja, već se i promiču obnovljivi resursi pridonoseći čišćem i zelenijem planetu. Ove posebno izrađene svijeće donirane su Osnovnoj školi u Svetom Martinu na Muri, koja će kroz svoje sajmove putem njih prikupljati sredstva za dobrotvorne svrhe za potporu napuštenim životinjama. Na ovaj način zaokružena je jedna lijepa zelena priča, jer se dobra volja volontera spojila s lokalnom zajednicom i brigom za male četveronožne prijatelje, s obzirom da su i same terme pet friendly resort.”

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti