MATEMATIČKO NATJECANJE “KLOKAN BEZ GRANICA 2022.”

LIK 2022. – rezultati županijske razine natjecanja (1A kategorija)
10. travnja 2022.
Proljetni kros 2022.
13. travnja 2022.

MATEMATIČKO NATJECANJE “KLOKAN BEZ GRANICA 2022.”

Hrvatsko matematičko društvo već godinama za naše osnovnoškolce i srednjoškolce organizira natjecanje “Matematički klokan” koje mnogi znaju pod nazivom “Klokan bez granica”.

Ove godine se održalo 17. ožujka. Radi se o međunarodnom natjecanju koje se isti dan održava u mnogim državama diljem svijeta, a čiji je cilj popularizacija matematike te razvijanje interesa za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje.

Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. Svaki učenik prilikom dolaska na natjecanje dobiva mali poklon, a 10% najbolje plasiranih učenika nagradu. U našoj školi sudjelovali su učenici nižih i viših razreda. Skupine Pčelica i  Leptirić rješavali su 12 zadataka, a sve ostale skupine 24. Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan.

Čestitke hrabrim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju!

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti