OBILJEŽILI SMO MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI 8. RUJNA

Voditelji svih Županijskih podružnica Hrvatskog saveza učeničkih zadruga stručno se usavršavali  u Međimurju pa osjetili i našu UZ Tinček
7. rujna 2023.
AKCIJA PRIKUPLJANJA STAROG PAPIRA 28.9.
12. rujna 2023.

OBILJEŽILI SMO MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI 8. RUJNA

Na Svjetskoj konferenciji ministara obrazovanja 1965. godine pokrenuta je UNESCO-va inicijativa obilježavanja jednog dana u godini kada bi se upozoravalo na važnost pismenosti na međunarodnoj razini. Od tada se 8. rujna obilježava Međunarodni dan pismenosti kao podsjetnik da je pismenost temeljno ljudsko pravo.

Značenje pismenosti od tada do danas se znatno promijenio. Danas biti pismenim nije više dovoljno znati samo čitati, pisati i računati, već imati temeljna znanja i vještine kao preduvjet cjeloživotnog učenja.

U našoj školi obilježili smo Međunarodni dan pismenosti u petak 8. rujna u holu škole. Uz kratku prezentaciju školske knjižničarke Renate Golenko podsjetili smo se na važnost pismenosti i ujedno učenicima obratili pozornost da različite vrste pismenosti (čitalačka, jezična, financijska, informacijska, matematička, informatička, digitalna, medijska, prirodoslovna, multikulturalna)  donose korist pojedincu, utječu na samopouzdanje, oslobađaju kreativnost, a samim time i napredak cjelokupnog društva.

Pismeno društvo je dinamičko društvo, društvo koje se razvija,  društvo u kojem se aktivno razmjenjuju ideje.

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti