OTVARANJE DRŽAVNOG NATJECANJA IZ BIOLOGIJE

ORGANIZACIJA NASTAVE OD 2. DO 6. SVIBNJA 2022.
29. travnja 2022.
Uspješno provedeno državno natjecanje iz biologije
6. svibnja 2022.

OTVARANJE DRŽAVNOG NATJECANJA IZ BIOLOGIJE

OŠ Sveti Martin na Muri je od 2. do 5. svibnja 2022. domaćinom državnog Natjecanja iz biologije za školsku godinu 2021./2022.

U Svetom Martinu na Muri se tom prilikom okupilo 115 učenika, 79 mentora i 25 članova državnog povjerenstva.

Natjecanje se provodi u OŠ Sveti Martin na Muri, u dvije kategorije. U utorak se učenici 7. i 8. razreda osnovne škole te učenici 1., 2., 3. i 4. razreda srednje škole natječu

u znanju odnosno u pisanju pisane zadaće, dok se u srijedu 18 učenika zasebno natječe u prezentaciji i obrani svojih samostalnih istraživačkih radova.

Svečano otvorenje natjecanja održano je u kongresnoj dvorani hotela Terme Sveti Martin gdje su i sudionici smješteni. Program otvaranja pripremili su učenici i učitelji OŠ Sveti Martin na Muri, a samo natjecanje otvorila je učenica Doroteja Hunjadi, učenica 4. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec. Doroteja je treći put na Državnom natjecanju iz biologije u kategoriji istraživačkih radova.

Svečanost su otvorili učenici Malog i velikog zbora koje su pripremale učiteljice Mirjana Bregović i Sara Smrtić uz korepetitora Lucijana Novaka, a scenski nastup su izveli učenici Kelly Leskovec, Antonio Krajačić i Ivano Rihtarec na tekst učiteljice Anđelke Klemenčić koja je ujedno i moderirala samom svečanošću. Kako škola radi i diše prikazano je u video uratku koji su pripremili učenici dodatne nastave iz informatike i učitelj Neven Kutnjak. Sam čin proglašenja natjecanja otvorenim efektno su popratili školski bubnjari Ivan Brdar i Noa Horvat.

Sudionicima su se obratili i poželjeli uspjeh te dobrodošlicu u Međimurje i Sveti Martin na Muri župan Međimurske županije gosp. Matija Posavec, načelnik općine Sveti Martin na Muri gosp. Martin Srša, ravnateljica OŠ Sveti Martin na Muri gđa. Petra Novinščak te predsjednica Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja gosp. Marina Ništ, viša savjetnica za biologiju pri Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Svakako trebamo istaknuti predivan rad učenice Ine Baumgartner koji je odabran kao vizual cijelog natjecanja dok je učiteljica Mirna Žerjav pripremila prekrasan pano, a zajedno s učiteljicom Dubravkom Resman Žignić i učenicima suvenire za sve sudionike natjecanja.

Kako bi se učenici bolje upoznali sa Svetim Martinom na Muri i Međimurjem te se opustili od stresa natjecanja, Škola im je u slobodno vrijeme organizirala vožnju turističkim vlakićem u posjet multimedijalnoj zbirci „Jen dan u živleju mlinara Franca Žalara“, posjet mlinu te vožnju skelom. U tome su nam pomogli naši dragi suradnici i partneri Općina i TZ Sveti Martin  na Muri, Alfa d.d., Mlinarska hiža i bistro Arka.

Potporu i pomoć OŠ Sveti Martin na Muri u organizaciji brojnih aktivnosti u četiri dana natjecanja dali su i naši dragi suradnici:

Alfa d.d., Školska knjiga d.d, Muraplast Kotoriba, Info Point d.o.o., TZ Sveti Martin na Muri, Jakopić travel, Turistička zajednica Međimurske županije, bistro Arka, pekara Panis, TP Varaždin Kitro Sveti Martin na Muri, LAG Međimurski doli i bregi, Turistički vlakić Sveti Martin na Muri i svima srdačno zahvaljujemo.

Proglašenje najboljih uz prigodan program zatvaranja Natjecanja održat će se u četvrtak, 5. svibnja u Termama Sveti Martin. U programu će sudjelovati učenice Malog i velikog zbora te dramsko recitatorska grupa u pripremi učiteljice Mirjane Bregović i Spomenke Vincek.

Nadamo se da će boravak u našem kraju svima biti ugodan bez obzira na rezultate natjecanja.

 

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti