Posljednji pozdrav učitelju u mirovini Jaroslavu Weiseru

AKCIJA PRIKUPLJANJA STAROG PAPIRA 28.9.
12. rujna 2023.
Domaćinstvo i Humana Nova u stvaranju kreativnih platnenih vrećica
27. rujna 2023.

Posljednji pozdrav učitelju u mirovini Jaroslavu Weiseru

Posljednji pozdrav učitelju u mirovini Jaroslavu Weiseru

U velikoj žalosti i tuzi odajemo posljednji pozdrav preminulom učitelju u mirovini Jaroslavu Weiseru (1938.-2023.).

Jaroslav Weiser je svojim 22-godišnjim radom u našoj školi (1977. – 1999.) ostavio neizmjeran trag kao učitelj, pedagog i kolega.

Brojne su generacije učenika započele njegovati svoj talent prema tehničkim vještinama i fizikalnim spoznaja pod njegovim pedagoškim radom, a učitelj Weiser je bio u svakom svom nastupu prepoznat kao predan nastavnik. Mnoge generacije sjećaju ga se kao zanimljivog i osebujnog učitelja tehničkog odgoja, fizike, društvene samozaštite, općenarodne obrane, prve pomoći i zaštite te voditelja raznim grupa i izvannastavnih aktivnosti. Kolege ga se rado sjećaju kao dragog i ugodnog suradnika, uvijek pri ruci, a osobito s nekom pošalicom ili zanimljivom anegdotom. Nakon odlaska u mirovinu 1999. godine nakon 37 godina radnog staža, njegov interes za školu nije stao. Kao prvi susjed našoj školi smatrali smo ga uvijek aktivnim pratiteljem i sudionikom brojnih školskih aktivnosti. Svakog bi jutra, prilikom odlaska na jutarnju kavicu, pozdravljao učenike i učitelje pri dolasku, razmijenio novosti i prokomentirao aktualnosti te pokoji savjet s domarom. Često bi se raspitivao o svojim nekadašnjim učenicima te dolazio na godišnjice mature. Uvijek smo imali osjećaj da je bio sveprisutan dio školske svakodnevnice i u mirovini.

Upućujemo iskrenu sućut obitelji i ožalošćenima blagopokojnog Jaroslava od svih djelatnika i učenika OŠ Sveti Martin na Muri.

Posljednji ispraćaj bit će u srijedu 20.9.2023. godine u 17:30 sati na groblju u Svetom Martinu na Muri.

Petra Novinščak, ravnateljica

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti