Radiogoniometrija u OŠ Sveti Martin na Muri

SKUPLJANJE STAROG PAPIRA_UTORAK 8.11.2022.
27. listopada 2022.
Čep odvoji, izlet osvoji!
7. studenoga 2022.

Radiogoniometrija u OŠ Sveti Martin na Muri

U sklopu projekta „”ITEO – Popularizacija STEM-a u Međimurju”, financiranim sredstvima iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda (85%) te državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) u vremenu 24. listopada 2022. u Osnovnoj školi Sveti Martin na Muri održana je radionica radiogoniometrije u sklopu popularizacija STEM-a u Međimurju.

Radionicu su organizirali i proveli članovi udruge Radiokluba Međimurje Predrag Levak, te Jelena Tuksar. Na radionicama su mogli sudjelovati učenici od 5. do 8 razreda. Interes je pokazalo 30-tak učenika koji su u dva sata radionice saznali puno zanimljivih novosti i dobro se zabavili.

A o čemu se zapravo radi…  Radiogoniometrija je područje koje omogućava primjenu praktičnog znanja snalaženja u prostoru u spoju s motoričkim vještinama. Temeljne zadaće su osposobljavanje učenika za snalaženje u prostoru, u različitim životnim situacijama i bez korištenja suvremenih digitalnih instrumenata. Amaterska radiogoniometrija je sportsko tehnička disciplina gdje su učenici isprobali hodanje sa naočalama i trženje odašiljača na vanjskim terenima okolice škole, odvija se postavljanjem tri odašiljača, natjecatelji se kreću po sluhu signala kojeg odašilju odašiljači.

Jelena Tuksar

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti