ŠKOLA ASTRONOMIJE NA ŠKOLSKOM IGRALIŠTU

NAGRAĐENA PJESMA IVANA RIHTARCA NA ZBORU MLADIH PJESNIKA U ZLATARU, A UČITELJICI ANĐELKI KLEMENČIĆ I ŠKOLI PLAKETA ZA DUGOGODIŠNJI DOPRINOS
3. listopada 2023.
SVJETSKI DAN UČITELJA – 5. listopada
5. listopada 2023.

ŠKOLA ASTRONOMIJE NA ŠKOLSKOM IGRALIŠTU

Školsko igralište Osnovne škole Sveti Martin na Muri u ponedjeljak, 2. listopada ispunilo je stotinjak učenika i njihovih roditelja koji su se okupili kako bi u mraku uživali u pogledu kroz teleskop te usvojili neka nova saznanja o svemiru. Promatranje je organizirano u sklopu projekta “Škola astronomije” koji se provodi već drugu godinu zaredom u Međimurju te prvi puta u Svetom Martinu na Muri provodi Astronomsko društvo VEGA iz Čakovca, a s ciljem poticanja zanimanja za astronomiju kod mladih te populariziraciju iste među lokalnom zajednicom. Promatranje Mjeseca, Jupitera i Saturna kroz teleskop bila je samo jedna od aktivnosti u sklopu projekta, uoči Svjetskog tjedna svemira (4. do 10. listopada), u školi je postavljena i izložba posvećenu svjetlosnom onečišćenju, a kako bi se educiralo o problemu prekomjerne rasvjete te negativnom utjecaju iste na okoliš, noćno okruženje i zdravlje.

Projekt “Škola astronomije” u OŠ Sveti Martin na Muri podržala je Općina Sveti Martin na Muri.

Pogledajte na fotografijama kako nam je zanimljivo bilo, a slika Mjeseca nastala je jučer oko 22 sata kroz objektiv teleskopa.

O djelatnosti društva, kao i mjesečni pregled nebeskih pojava koje možete vidjeti donose na svojim stranicama: https://www.advega.hr/

 

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti