Školi odobrena sredstva Ministarstva znanosti i obrazovanja za provođenje preventivnog projekta Pokreni se, budi junak svoje priče!

PREDSTAVA JONATHAN ZA UČENIKE PREDMETNE NASTAVE ZA KRAJ 1. POLUGODIŠTA
27. prosinca 2023.
Početak II. polugodišta
5. siječnja 2024.

Školi odobrena sredstva Ministarstva znanosti i obrazovanja za provođenje preventivnog projekta Pokreni se, budi junak svoje priče!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, na temelju prijave osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova na Poziv za financiranje preventivnih projekata i stručne procjene Povjerenstva pozitivno je ocijenilo preventivni program naše škole pod nazivom Pokreni se, budi junak svoje priče! te je odlučilo isti financirati u ukupnom iznosu od 2.635,00 €.

Preventivni program Pokreni se, budi junak svoje priče! zalaže se za razvoj socio-emocionalnih kompetencija kao presudnog faktora mentalnog zdravlja, temelja uspješnog razvoja djece i mladih te njihovog akademskog ostvarenja. Program nastoji osnažiti i razviti osobne i socijalne kompetencije djece i mladih kako bi živjeli što kvalitetnijim životom te naučili različite strategije adekvatnog odgovora na životne okolnosti u kojima se nalaze. Aktivnim poticanjem razvoja mišljenja, kreativnosti, prihvaćanja i uvažavanja različitosti, unapređivanja kompetencija nenasilne komunikacije i mirnog rješavanja sukoba te boljeg razumijevanja sebe i svojih potreba, kod djece i mladih jačaju se zaštitni čimbenici koji osiguravaju mentalno zdravlje, dobrobit, razvijaju osjećaj pripadnosti, povezanosti te doprinose boljim akademskim postignućima.

Preventivni projekt osmislila je pedagoginja škole Petra Tomšić, a namijenjen je učenicima sedmih razreda. Projekt će se realizirati tijekom školske godine 2023./2024. na satovima razrednog odjela za učenike sedmih razreda u suradnji s drugim stručnim suradnicima škole te razrednicima. Osmišljen program obuhvaća univerzalnu razinu prevencija uz komponente selektivne razine.

Ukupni odobreni iznos Ministarstva znanosti i obrazovanja za provođenje preventivnog projekta rasporedit će se za materijalne troškove, edukaciju učitelja i stručnih suradnika škole te za ostale troškove povezane s provedbom projektnih aktivnosti.

 

Petra Tomšić, mag. prof. paed.

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti