SMIJEHOM I PLESOM OBILJEŽILI SVJETSKI DAN SMIJEHA

IZNENAĐENJEM DOČEKALI CHRIZTEL NA PRVI NASTAVNI DAN NAKON POBJEDE NA SUPERTALENTU
9. siječnja 2024.
DRUŽENJE SA SPISATELJICOM MELITOM RUNDEK
15. siječnja 2024.

SMIJEHOM I PLESOM OBILJEŽILI SVJETSKI DAN SMIJEHA

Jeste li znali da kada se čovjek smije aktivira čak 80 mišića, a od toga njih 17 na licu,

ili da se u odrasloj dobi smijemo oko 17 puta dnevno, a najmlađi to čine oko 300 puta dnevno,

ili da je par minuta smijanja isto kao i 15 minuta vježbanja na sobnom biciklu?

Smijehom se “treniraju” hormoni jer se tada proizvodi više endorfina, kojega nazivaju i hormonom sreće. Humor također pridonosi emocionalnoj regulaciji, on može prigušiti uzbuđenje povezano s neugodnim emocijama i time postati lijek za stres. Tako ništa ne djeluje brže na organizam kao dobra doza smijeha, ujedno i dobar razlog da obratimo pažnju na našu svakodnevicu i pronađemo što više razloga za smijanje.

Stoga smo se mi pokušali što više smijati u školi, a u tome su nam pomogli glumci iz Teatra 002 i Kazališne družine Pinkleci koji su za nas izveli predstavu Vuka se ne bojim ja.

A nakon toga je DJ Bruno pozvao sve učenike na ples pod maskama. Tema maskiranja je bila omiljeni lik iz crtića ili dječjeg filma. Fotograf Mario je ovjekovječio maskirane junake, a za najsretnije u tomboli dan je završio sa slatkim poklonom.

Nismo mogli poželjeti bolji početak II. polugodišta!

Kako nam je bilo možete vidjeti na linku: https://www.youtube.com/watch?v=eBd2vUoHfLs

Svjetski dan smijeha osmislio je i utemeljio Indijac Madan Kataira s namjerom da potakne sve ljude na svijetu da se smiju što češće. Svjetski dan smijeha slavi se od 1998. godine i to dva puta godišnje – 10. siječnja i 2. svibnja. Time se želi potaknuti ljude da se što više smiju zbog važnosti očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja, dok stručnjaci ističu da smijeh služi kao povezujuća podloga u međuljudskim odnosima. Od dugoročnih pozitivnih učinaka smijeh i humor mogu povoljno utjecati na imunološki sustav, olakšanje boli, povećanje osjećaja osobnog zadovoljstva i poboljšanje raspoloženja.

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti