Terenska nastava učenika osmih razreda – posjet Vukovaru

Obavijest – Odluka o odabiru ponude po javnom pozivu 1/2022. – višednevna ekskurzija učenika 7. razreda OŠ Sveti Martin na Muri
8. prosinca 2022.
Božićni sajam Tinčeka u četvrtak, 15.12.2022.
12. prosinca 2022.

Terenska nastava učenika osmih razreda – posjet Vukovaru

Učenici osmih razreda posjetili su Vukovar u sklopu projekta terenske nastave koju organizira Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“. Cilj je projekta učenike osmih razreda, kroz dvodnevni posjet Vukovaru, učiti o vrijednostima Domovinskoga rata i bitke za Vukovar.

Dana 6. i 7. prosinca 2022., učenici osmih razreda posjetili su grad Vukovar u pratnji razrednice Anđelke Klemenčić i pedagoginje Petre Tomšić. Tijekom dvodnevne terenske nastave učenici su slušali predavanja „Domovinski rat“ i „Bitka za Vukovar“. Predavač je na jednostavan i razumljiv način učenicima predstavio okolnosti u kojima se Hrvatska nalazila te ih ponekim pitanjima motivirao da se prisjete onoga što o domaćoj povijesti već znaju. Uz stručno vodstvo učenici su također posjetili sljedeće memorijalne lokacije: Muzej vučedolske kulture, Dvorac Eltz, Vodotoranj, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica ’91, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put – Put spasa, crkva sv. Filipa i Jakova, Spomen dom Ovčara, masovnu grobnicu Ovčara, skladište Veleprometa i ruševine Borovo Commercea te izložbene prostore Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar. Posjet smo završili Školom mira i kvizom za učenike gdje smo osvojili treće mjesto. Kući smo se vratili prepuni dojmova i novih znanja.

Braneći Vukovar, branitelji su obranili cijelu Hrvatsku, našu predivnu i jedninu domovinu koja nam se uvijek i iznova zrcali i ocrtava u slobodi kroz tisuću slika i poziva upućenih svima nama u jednoj i samo jednoj riječi-Vukovar.

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti