Učenici 4. razred na terenskoj nastavi u Zagrebu

Mali ekolozi
30. rujna 2022.
OPĆINA OSIGURALA SREDSTVA ZA FINANCIRANJE DIJELA OBROKA UČENICIMA ŠKOLE
30. rujna 2022.

Učenici 4. razred na terenskoj nastavi u Zagrebu

Učenici 4. razreda su 27. rujna bili na terenskoj nastavi u Zagrebu gdje su ponovili sve ono što su naučili o glavnom gradu Republike Hrvatske. U Tehničkom muzeju učenici su uz stručno vodstvo upoznali razna prometna sredstva kojima su se ljudi koristili kroz povijest. Nakon toga su prošetali rudnikom koji se proteže ispod cijele površine Tehničkog muzeja i na kraju su u Planetariju upoznali razna nebeska tijela. Nakon obilaska i razgleda Tehničkog muzeja prošetali su  Botaničkim vrtom gdje su ih posebno oduševile biljke mesožderke. Slijedila je šetnja tunelom Grič, a nakon toga  razgled centra Zagreba gdje su imali kratki obilazak Gornjim gradom. Prilikom obilaska grada uz zanimljivu vodičicu Zvončicu učenici su imali priliku razgledati Kaptol, tržnicu Dolac, Kamenita vrata, Crkvu svetog Marka, te prošetati Tklačićevom ulicom do Trga bana Josipa Jelačića. Poseban doživljaj pružila im je vožnja uspinjačom prema Gornjem gradu.

Iako je ovih dana kiša bila česta pojava, naše četvrtaše je pomazila sreća pa su skoro cijelu terensku nastavu odradili bez kiše, a to što je ona padala kada su se vozili kući, nije im smetalo. Pjesma i smijeh u autobusu ionako su bili glasniji od kišnih kapi.

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti