UČIONICA U VOĆNJAKU

OBILJEŽILI SMO DANE ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
11. listopada 2022.
Može li jabuka u kruh?
12. listopada 2022.

Zajedničkim snagama OŠ Sveti Martin na Muri, roditelja, kluba Rotaract Međimurje i Općine Sveti Martin na Muri te uz pomoć poduzeća Emporium d.o.o i DOM-ING d.oo., a na veliku radost i zadovoljstvo učenika, u petak 7. listopada 2022. godine u školskom voćnjaku je prezentirana učionica u prirodi.

Željom i potrebom učenika i djelatnika OŠ Sveti Martin na Muri za daljnjim uređenjem, korištenjem vrta, voćnjaka i bobičnjaka za potrebe nastave i izvannastavnih aktivnosti te optimiziranjem različitih djelatnosti u školskom voćnjaku ostvarilo se kroz projekt Škole koji su podržali naši suradnici i roditelji.

Osobite zahvale za angažman kod projekta idu Maji Šardi, članici Rotarart Međimurja te učiteljici Kseniji Perčić, voditeljici sekcije Mali ekolozi Učeničke zadruge Tinček.

Rotaract Međimurje je u svojim akcijama prikupljanja sredstava skupio 8.000,00 kn kojima je pokriven veći dio troška građevnog materijala, Općina Sveti Martin na Muri je osigurala 10.000,00 kn putem odobrenja projekta u Javnom pozivu na koji se Škola javila, pomogli su i roditelji donacijama u iznosu od 2.500,00 kn, a ostatak je osigurala Škola sredstvima skupljenim iz prodaje proizvoda Učeničke zadruge Tinček.

Na prezentaciji učionice u petak, svoju djelatnost su prezentirali učenici sekcije Mali ekolozi s voditeljicom Ksenijom Perčić i uz pomoć pripravnice Nine Petermanec te članovi Voćarske grupe s voditeljem Draženom Crnčecom koji su tom prilikom ubrali dio uroda jabuka u školskom voćnjaku.

Na stolu su se uz jabuke iz školskog voćnjaka našle jabučne pogače koje je pripremio naš kuhar, a osobito je bio fin kruh s jabukama koji su zamijesili i pripremili učenici 4. razreda te prženi lješnjaci, također ubrani u školskom voćnjaku.

Voćarska grupa ističe da su zadovoljni urodom jabuka ove godine i da će ih biti dovoljno za korištenje u školskoj kuhinji, za pripremu pogača, a radit će se i prirodni sok od jabuka. Učenici sekcija Mali ekolozi i Mali cvjećari su također u ljetnim i ranim jesenskim mjesecima prikupili plodove u školskom vrtu i bobičnjaku pa će pripremiti niz proizvoda za sajmove učeničke zadruge. Ove godine predstavljamo i novi proizvod – jabučni ocat.

Postavljanjem sjenice osiguran je prostor za sve učenike i učitelje koji žele i mogu svoje nastavne sadržaje i aktivnosti provesti okruženi voćkama, mirisnim biljkama, na svježem zraku u poticajnoj okolini našeg vrta, voćnjaka i bobičnjaka.

U ime učenika i djelatnika OŠ Sveti Martin na Muri zahvaljujemo se svima koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta i prepoznali ciljeve i ishode rada OŠ Sveti Martin na Muri, osobito aktivnosti Učeničke zadruge Tinček.

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti