Ugostili smo naše buduće učenike

VLAKOM U VARAŽDIN – TERENSKA NASTAVA UČENIKA 2. RAZREDA
20. lipnja 2023.
4. I 6. RAZREDI POSJETILI BRIJUNE I PULU
23. lipnja 2023.

Ugostili smo naše buduće učenike

Prijelaz iz jedne u drugu odgojno obrazovnu zajednicu s jedne strane prilika je za stvaranje novih prijateljstva i iskustva učenja, ali jednako tako za dijete to može biti izvor stresa, nesigurnosti i straha od nepoznatog. Nadalje, svaka nova generacija đaka prvaka učitelja suočava s novim izazovima kao i brojnim nepoznanicama. Sukladno tome, opravdano je na obostrano zadovoljstvo, uz profesionalan pristup, zagovarati međusobno, stručno umrežavanje, uvođenje promjena i kontinuiteta u izgradnji partnerstva između ustanova kako bi lakše prevladali nepoznanice koje se mogu javiti uslijed tranzicije djece iz ustanove u ustanovu.

U želji stvaranja sigurnog i poznatog okruženja, dana 16. lipnja 2023., škola je ugostila svoje buduće đake prvake. Predškolci iz dječjih vrtića Ribica i Smješko imali su prilike upoznati školu, njezine djelatnike i buduću učiteljicu. Dječica su u pratnji svojih odgojitelja u opuštenoj atmosferi pokazala zanimanje za sve pripremljene aktivnosti. Nakon uvodnog upoznavanja, učiteljica Ksenija Perčić sa svojim razredom pripremila je priču prema metodi kamišibaj. Predškolci su uz učenike četvrtih razreda, starijih prijatelja, upoznali tlocrt škole i raspored prostorija. Zajedno su obišli razrede, razgledali klupe, ploče i ostale zanimljive stvari u školi. Zatim smo predškolce odveli u voćnjak. Tijekom boravka u voćnjaku učenici četvrtog razreda su ponosno pokazali vrt koji su ove četiri godine uređivali te ga simbolično predali u ruke budućim đacima prvacima koji će od sad zajedno s učiteljicom voditi brigu o njemu. Pedagoginja Petra Tomšić je za djecu pripremila sportske aktivnosti u kojima su na ponos svih prisutni budući đaci sudjelovali u duhu fair play igre. Nakon aktivnog sudjelovanja u nizu aktivnosti predškolce je iznenadila ravnateljica te nas okrijepila slatkim zalogajčićima iz školske kuhinje. Na kraju našeg susreta kao uspomenu na druženje budućim đacima podijelili smo zaslužene medalje.

Veliko hvala učenicima četvrtih razreda koji su strpljivo odgovarali na pitanja predškolca te podijelili svoja školska iskustva. Želimo im veliki uspjeh i puno sreće u njihovom daljnjem školovanju. Hvala našim budućim đacima prvacima što su svojim smijehom, znatiželjom i veseljem ispunili naše školske hodnike. Želja nam je da se kod nas osjećate ugodno i opušteno kako bi uz stručno vodstvo vaših učitelja mogli veselo učiti i razvijati nove vještine.

Bilo je to zaista divno i veselo druženje u kojem su svi uživali. Vjerujemo kako su naši budući đaci prvaci svojim kućama ponijeli pregršt dojmova te će s nestrpljenjem očekivati početak nove školske godine.

Ugostili smo naše buduće učenike

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti