Uključili smo se u 6. Dane medijske pismenosti

Sudjelovali na susretu duhovnog stvaralaštva Stjepan Kranjčić u Križevcima
3. svibnja 2023.
3. razredi posjetili etno zbirku Trstenjak
3. svibnja 2023.

Uključili smo se u 6. Dane medijske pismenosti

Ove godine od 24. travnja do 30. travnja održali su se 6. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Glavni ciljevi projekta su podizanje svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima, stvaranje prilika za medijsko obrazovanje što većeg broja građana, posebice djece i mladih, te podrška nastavnicima i odgojiteljima osiguravanjem obrazovnih materijala za razvoj medijske pismenosti.

Osnovna škola Sveti Martin na Muri u taj projekt uključila se radionicom u 5. b razredu. Radionica je održana u sklopu sata razrednika. Učenici su na radionici osvijestili što znači stvarno, a što virtualno, što su mediji i kako se njima koristimo. Pogledali smo animirani film Put u svijet medijske pismenosti koji je učenicima otkrio te ih uputio što znači sigurno ploviti uz svijet medija.

Kroz priču u filmu učenici su spoznali da su im potrebne tehničke vještine, kritičko razmišljanje, sudjelovanje, medijska edukacija kako bi se sigurno koristili internetom i izbjegli mnoge zamke koje ih tamo čekaju.

Slogan  Dana medijske pismenosti ove godine je „U ravnoteži – online i offline“. Cilj je upozoriti na utjecaj medija i društvenih mreža na mentalno zdravlje djece i mladih, na problem dezinformacija i koliko je važno kod djece i mladih razvijati kritičko promišljanje i medijski ih obrazovati.

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti