Blagdansko raspoloženje u našoj školi

Božićni sajam Tinčeka u četvrtak, 15.12.2022.
12. prosinca 2022.
PROJEKT – POSADI DRVO NE BUDI PANJ
13. prosinca 2022.

Blagdansko raspoloženje u našoj školi

Bliži nam se Božić. Djeci, najljepši blagdan u godini. Blagdansko raspoloženje u našoj školi potaknulo je dječju kreativnost, ali i znatiželju stoga su tijekom prosinca za učenike razredne nastave organizirane različite božićne radionice.

Proteklih tjedana u našoj školi dogodila se prava čarolija, škola se pretvorila u pravu malu tvornicu božićnih ukrasa i kolačića. Vješte ruke marljivih patuljaka, naših učenika, s velikim su veseljem prionule na posao. Uz veliki trud i rad vrlo brzo su nastala prava mala umjetnička djela i unikatni pokloni. U vedrom ozračju, marljivi učenici prvih razreda uz pomoć razrednice i roditelja vođeni roditeljicom Andreom Brodarić izradili su anđele za bor. Vrijedni učenici trećih razreda uz pomoć roditelja te vodstvo roditeljice Simone Boris i razrednica izradili su unikatnu božićnu stolnu dekoraciju kao i vjenčiće za vrata. U izradi božićne dekoracije učenici su koristili stare ukrase koje su tako reciklirali te im podarili novi sjaj. Izrađeni ukrasi bit će izloženi za prodaju na božićnom sajmu u sklopu učeničke zadruge „Tinček“. Kao šećer na kraju zajedničkih blagdanskih druženja, organizirana je radionica izrade, pečenja i ukrašavanja božićnih kolača. U slastičarskoj radionici sa svojim učiteljicama Majom Goričanec i Ksenijom Perčić sudjelovali su učenici drugih i četvrtih razreda. Dok su učiteljice pripremile tijesto, učenici su od tijesta izrađivali kekse ili okruglice. Izbor se ostavljao njima, njihovoj mašti i kreativnosti. Mirisnim kolačićima bilo je nemoguće odoljeti pa će kolačića za prodaju na božićnom sajmu biti nešto manje nego smo su ih ispekli.

Radionice su provedene u organizaciji Vijeća učenika s voditeljicom pedagoginjom Petrom Tomšić. 

Organizirane radionice veseli su uvod u božićno – novogodišnje praznike. Tijekom radionice učenici su stekli nova znanja i vještine jer su bili vrlo motivirani i kreativni u izradi prigodnih božićnih ukrasa kao i pažljivi kod izrade božićnih kolačića. Hvala roditeljima na pomoći i strpljenju.

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti