MATURALAC – 2023.

NOVE LICENCE U CAP PROGRAMU ZA PREVENCIJU NASILJA
27. lipnja 2023.
Dan tehničke kulture Međimurske županije u Svetom Martinu na Muri
4. srpnja 2023.

Učenici 7. razreda boravili su od 12. do 15. lipnja na višednevnoj ekskurziji u Biogradu na Moru. Kako im je bilo pročitajte u nastavku iz pera učenice Kelly Leskovec:

12.6. (PRVI DAN)

4:45 sati okupili smo se svi ispred škole i u 5:00 sati ujutro krenuli prema NP Krka. U NP Krka mogli smo vidjeti puno slapova i biljaka. Slikali smo se ispred ogromnih i bujnih slapova Krke i razgledavali ljepote NP Krka. Nakon Krke, autobusom smo dalje krenuli do Šibenika. U Šibeniku smo razgledali mnoštvo crkava i katedrala, te im mogli vidjeti unutrašnjost. Isto tako, vidjeli smo i mnogo šibenskih tvrđava i upoznati njihovu zanimljivu prošlost. Nakon razgledavanja Šibenika, autobusom smo krenuli prema Biogradu. Nakon duge i naporne vožnje iz Svetog Martina na Muri u Biograd, konačno smo stigli do hotela “Adria”. Tamo smo upoznali objekt i okolicu hotela, obavili smo brzinsko kupanje u bazenu, a poslije kupanja smo pojeli večeru. Nakon večere, nastavili smo s druženjem i umorni od puta proveli mirnu noć.

13.6. (DRUGI DAN)

Drugi dan ujutro bio je doručak. Nakon doručka, okupili smo se ispred hotela i svi zajedno smo krenuli u šetnju po Biogradu. Upoznali smo kulturno povijesne znamenitosti grada, te smo saznali kakvu je važnost imao Biograd za kraljeve i biskupe. Posjetili smo zavičajni muzej u kojem se nalazila zbirka “Teret potopljenog broda”. Poslijepodne imali smo slobodno, kupali smo se u bazenu, a nakon večere opet je bilo druženje do 23:00 sata.

14.6. (TREĆI DAN)

Treći smo dan poslije doručka imali slobodno vrijeme koje smo iskoristili za kupanje i druženje. Nakon slobodnog vremena i ručka otišli smo do Nina. U Ninu smo vidjeli koliko bogatu povijesnu i kulturnu baštinu ima grad. Na Kraljičinoj plaži imali smo priliku mazati se ljekovitim blatom, a potom se baciti u slano i pješčano more. Isto tako, imali smo priliku primiti se za palac kipa biskupa Grgura Ninskog i zaželjeti neku želju. Upoznali smo simbole grada u koje spadaju male crkvice, ostaci rimskog hrama, raznovrsni mozak, gradske zidine i bedemi.

15.6. (ČETVRTI DAN)

Zadnjeg smo dana u hotelu imali samo doručak. Spakirali smo stvari te smo se odjavili iz hotela oko 9 sati ujutro. Putovali smo autobusom do grada Zadra. U Zadru smo razgledavali tri bunara, crkvu sv. Donata, forum, crkvu sv. Marije, Narodni trg, gradsku stražu i morske orgulje. Imali smo pola sata slobodnog vremena u Zadru. Nakon tog slobodnog vremena, prošetali smo do restorana i tamo ručali. Poslije ručka, autobusom smo krenuli prema našoj školi. Po putu smo stali u McDonald’s-u. Nakon večere, vozili smo se i nismo stali do našeg konačnog odredišta, Svetog Martina na Muri. Stigli smo do naše škole oko 8 sati navečer i svi došli zdravi i živi svojim kućama.

 

U hotelu smo boravili u četverokrevetnim, trokrevetnim i dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama za učitelje. Bili smo podijeljeni na prvi i drugi kat. Svakog je dana hrana u hotelu bila fina i raznolika. Od ponuđene hrane, svatko je odabrao koju želi. Bazen je bio veliki i svima nam je voda bila do vrata. Svaki naš put autobusom, bio on dug ili kratak, pratila je glazba. Uglavnom nije bilo nikakvih problema ili nezgoda. Cijelo su se vrijeme za nas brinuli učitelj Jurica i učitelj Dražen.

Maturalac sedmih razreda, 2023. godine zasigurno je maturalac za pamćenje!

Kelly Leskovec, učenica 7. razreda

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti