Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

Svi smo različiti, a zajedno savršeni!
13. svibnja 2022.
DAN ŠKOLE U PETAK 27.5.
25. svibnja 2022.

Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

U sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ učenici osmih razreda prošli su petak 20. svibnja bili na terenskoj nastavi u navedenom gradu. Uz stručno vodstvo koje ih je pratilo po svim lokacijama, učenici su bili upoznati s tragedijom i strahotom koja je zadesila grad i njihove stanovnike i važnošću Domovinskog rata. Terenska nastava odvijala se u pratnji razrednika Valentine Bogdan i Dražena Crnčeca te učiteljice Monike Turk.

 

Tijekom jednodnevnog posjeta učenici su poslušali predavanje o Domovinskom ratu, razgledali postavu Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, obišli memorijalne lokacije: Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, izložbenu postavu u krugu Memorijalnog centra, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen-dom Ovčara, masovnu grobnicu na Ovčari i crkvu sv. Filipa i Jakova. Učenici  su također posjetili Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture.

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti