Sudjelovanje na županijskoj smotri iz Građanskog odgoja

Povratak na nastavu u ponedjeljak 17.4.2023.
12. travnja 2023.
Natječaj – novo radno mjesto KUHAR/KUHARICA –  1 izvršitelj/izvršiteljica na neodređeno puno radno vrijeme
25. travnja 2023.

Sudjelovanje na županijskoj smotri iz Građanskog odgoja

U Srednjoj školi Čakovec, održala se 4. travnja 2023. godine 11.  Županijska smotra projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema za osnovne i srednje škole Međimurske županije. OŠ Sveti Martin na Muri također je sudjelovala s projektom pod naslovom „Plodovima iz prirode do zdravlja i štednje“. Mentorice tog projekta su učiteljice razredne nastave Maja Goričanec i Ksenija Perčić, a učenici koji su sudjelovali su Borna Colar, Hana Mezga Hrženjak, Eda Baumgartner i Dorotea Babić.

Projekat smo predstavili prema svim propozicijama i koracima „Projekta građanin“. Aktivnosti vezane za tu temu provodili smo u svim nastavnim predmetima 2. i 4. razreda. Upoznali smo okolinu s alternativnim načinima liječenja koje mogu naći u školskom vrtu i prirodi uz rijeku Muru, proizvodili smo čajeve ljekovitog bilja, istraživali njihovu primjenu, pravilno korištenje i time uštedjeli u proračunu kućanstva. Razvijali smo poduzetništvo, ideje, marketing, suradnički rad, dječja prava, načine korištenja tehnologije, važnost novca i upravljanje s njim, koristili smo tehnologiju, kreativna i inovativna rješenja. Izradili smo brošuru s ljekovitim biljkama, njihovom primjenom i utjecajem na zdravlje, mapirali biljke uz rijeku Muru i odredili stanište. Čajeve smo podijelili našim učenicima, djelatnicima i zajednici za konzumiranje. Projekat smo predstavili roditeljima, djelatnicima, učenicima, načelniku općine Sveti Martin na Muri gospodinu Martinu Srša i ostalim školama na Županijskoj smotri u Čakovcu.

Maja Goričanec, Ksenija Perčić

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti