Uključili se u međunarodno matematičko natjecanje MAT LIGA

UČITELJICA FIZIKE JELENA TUKSAR MEĐU 500 NAJBOLJIH UČITELJA
9. listopada 2023.
OBILJEŽILI DANE ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
12. listopada 2023.

Uključili se u međunarodno matematičko natjecanje MAT LIGA

Opće je poznato da matematika povezuje ljude i matematički jezik je jezik kojeg razumiju i dijele sve civilizacije svijeta bez obzira na kulturu, religiju ili spol. U želji za druženjem i stjecanjem znanja, naša škola se po prvi put uključila u matematičko natjecanje MAT liga. To je ekipno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola, a ekipa se sastoji od dvaju članova iste generacije iz iste škole. Nastala je sa željom za popularizacijom matematike, većom motivacijom učenika i njihovih mentora te poticanjem zajedništva i timskog rada. Natjecanje se sastoji od četiri kola koja se provode tijekom školske godine. Prvo kolo bilo je održano 4. listopada. Nakon 4. kola, najbolje ekipe će sudjelovati u finalu MAT lige koje će se za osnovne škole održati u Zagrebu.

Ove godine je dosegnut nevjerojatan broj od 8 600 prijavljenih učenika iz 370 škola koji su se međusobno natjecali, uključujući ekipe iz Bosne i Hercegovine po čemu je Mat liga postala međunarodno natjecanje. Čestitke učenicima koji su skupili hrabrost i prihvatili nove izazove!

Učiteljica Silvija Šoštarić

Webmail
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Politika privatnosti.
Politika privatnosti